Speedchallenge

Dit is de pagina van de PK Speed Challenge! Wil jij de titel van snelste PK’er verdienen? Strijd dan mee en laat je surfmaatjes zien dat jij echt de snelste bent!

All time klassement

Naam Gemiddelde snelheid in km/h gemeten over 5x 10 seconden
Bart van Es 56,64
Fons Boer 55,26
Freek Gulden 54,98
Ruben Mak 47,93
Caryl Stuffertz 47,26
Jolle Tiel 46,32

Ranking jaar 40

Naam Gemiddelde snelheid in km/h gemeten over 5x 10 seconden
Freek Gulden 47,46
Jasper Schuddeboom 44,3
Ruben Mak 42,46

Hoe werkt het?
We kijken wie de snelste is over 5 runs van 10 seconden. Hiervoor hoef je zelf niks te doen, dat halen we achteraf uit je GPS-bestand. Je hoeft alleen je GPS te starten aan het begin van de sessie en uit te zetten als je terugrijdt. Laat je GPS vooral tussendoor aan staan als je even pauze houdt, want het is een stuk makkelijker om 1 bestand uit te lezen.
Snelheden kun je opnemen met je mobiel, de GPS uit de bestuurskast (vraag hiernaar bij het bestuur) of een eigen GPS (Deze moet wel Dopplersnelheden uit de GPS-chip kunnen meten. Twijfel je of dit kan? Stuur een mail naar pwac@plankenkoorts.com).

Met je mobiel
Wil je met je eigen mobiel je snelheid bijhouden? Dat kan ook en is makkelijk (een aquapac van de Decathlon is wel handig). Hiervoor gebruiken we de WindRace app. Het instellen voor de eerste keer heeft een kleine gebruiksaanwijzing:

 1. Kijk of je de WindRace app kunt vinden in de store van je mobiel. Lukt dit? Ga dan door naar stap 5.
 2. Kun je de app niet vinden? Ga dan met je mobiel naar https://apkpure.com/nl/windrace/com.windrace
 3. Rechtsboven op de site staat een link: download apk. Hiermee download je het app-bestand (het bestaat niet meer in alle stores, hiermee heb je altijd het bestand)
 4. Ga naar je downloads-map en installeer de app. (De app heeft toegang nodig voor je locatie om die te meten, toegang tot je opslag/SD-kaart om sessies op te kunnen slaan en heeft een ingebouwde noodfunctie via SMS, dus hij moet ook SMS kunnen verzenden. De app zal niet random SMS’jes gaan versturen zonder dat jij het weet.)
 5. Open de app en ga in het beginscherm naar het menu rechtsboven
 6. Druk op Start system configuration
 7. Zet het vinkje bij enable starting procedure UIT (tenzij je aan slalomwedstrijden mee gaat doen, dan is het wel handig)
 8. Ga terug en open weer het menu en druk op GPS data settings
 9. Zet Motion min speed op 1 in plaats van de 20 knots die er staat.
 10. Om batterij te besparen kun je nog omlaag scrollen en de geluiden bij acceleratie en maximale snelheid uitzetten, evenals het uitspreken van de snelheid door de app.
 11. Je bent nu klaar om je sessie op te nemen! (zorg wel dat de locatie van je mobiel aan staat!) Ga terug naar het beginscherm, druk op start en surfen maar! Vergeet op het eind niet je sessie te stoppen, anders dan staat je snelheid in de PK-bus er ook nog bij en dat telt helaas niet :).

Een sessie doorgeven aan de PWAC
Dit doe je door een mailtje te sturen naar pwac@plankenkoorts.com. De volgende manieren mogen allemaal:

 1. Als je je sessie uploadt naar gps-speedsurfing.com kun je hiervan de link doorsturen.
 2. Stuur een foto/screenshot (of meerdere) van de statistieken van je sessie. Belangrijk is dat je gemiddelde van 5x 10 seconden, je beste run van 10 seconden en je beste 2 seconden erop staan.

Via de WindRace app kun je heel makkelijk je sessie uploaden naar gps-speedsurfing.com. Dit gaat als volgt:
Druk op de menuknop - view reports. Hier kun je de statistieken van je sessie zien. Scroll nu helemaal naar beneden en druk op Upload to GPS-Speedsurfing.com. Log in met je account, vink open my uploads at GP3S aan en uploaden maar!

Heb je verder nog vragen? Stuur dan een mail naar pwac@plankenkoorts.com en dan zullen we je zo snel mogelijk een antwoord sturen!