Gedeeltelijke heropening Plankenkoorts

Mo de Jong's picture

Corona heeft de hele wereld in zijn macht, en helaas betekent dit voor veel organisaties en verenigingen dat zij hun deuren moesten sluiten de afgelopen maanden. Maar uit de persconferentie van 6 mei blijkt dat we per 11 mei weer meer mogen van onze vriend Rutte. En dat is goed nieuws voor Plankenkoorts, want dit betekent dat wij gedeeltelijk weer open kunnen! Het gaat hierbij echt alleen om surfactiviteiten, dus alle andere activiteiten zullen voorlopig even op zich moeten laten wachten. Niet lifestylen, maar surfen met je kut! Het is daarbij wel belangrijk dat je je goed aan de regels houdt, anders loop je het risico op hoge boetes of het opnieuw sluiten van de deuren van de vereniging. Gedraag je verantwoordelijk en pas een beetje op elkaar! Het bestuur heeft een aantal regels uitgewerkt waar je je aan dient te houden. Deze staan hieronder. Neem deze even goed door voor je gaat surfen, en houd je eraan! Veel plezier op het water!

xoxo Bestuur 39

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PROTOCOL GEDEELTELIJKE HEROPENING COVID-19

Naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen van het cabinet voor het inperken van de verspreiding van het coronavirus, kan S.W.V. Plankenkoorts weer gedeeltelijk open voor haar leden. De vereniging kan enkel open voor surfactiviteiten, andere activiteiten zijn tot op heden niet toegestaan. Het is daarbij enorm belangrijk dat iedereen zich aan onderstaande regels houdt, rekening houdt met elkaar en verantwoord omgaat met de situatie. Deze regels gelden per maandag 11 mei 2020.

Algemene bepalingen
Blijf thuis als je je gezondheidsklachten hebt. Wees geduldig, wacht op elkaar, en geef elkaar de ruimte. Houd ten alle tijden 1.5 meter afstand van elkaar. Was regelmatig en bij binnenkomst je handen. Als je gebruik maakt van eigendommen van de vereniging, maak deze dan na gebruik schoon. De vereniging zorgt voor voldoende schoonmaakmiddelen. Zijn deze op? Meldt dit dan bij iemand van het bestuur.

Bussen
De PK-bussen kunnen gebruikt worden onder een aantal voorwaarden. Hiervoor gelden onderstaande regels, aanvullend op het busreglement:

1. Vooraf en na gebruik wordt de bus goed schoongemaakt. Let hierbij vooral goed op deurklinken, de handrem, versnellingspook, het stuur, knopjes op het dashboard, en eventueel andere plekken die je hebt aangeraakt.
2. Er mogen ten alle tijden minimaal en maximaal 2 personen rijden met de bus
a. Dit zijn per surftrip altijd dezelfde 2 personen
b. De bijrijder zit op de meest rechter stoel
c. Er wordt ernaar gestreefd dat dezelfde persoon heen en terug rijdt, deze persoon is ook degene die de bus voorrijdt en terugzet.
3. De bus wordt ingeladen met 1 persoon tegelijk, zodat de 1.5m afstand gewaarborgd kan worden voor iedereen.
4. Er kunnen zoveel mensen mee als dat er surfsetjes in de bus passen. De overige mensen die niet meekunnen in de bus, regelen hun eigen vervoer.
a. Extra kosten voor eigen vervoer worden verdeeld onder iedereen die met eigen vervoer of met de bus rijdt.
b. Extra kosten voor eigen vervoer worden onderling afgehandeld, dit gaat niet via de vereniging.
c. Reizen met openbaar vervoer wordt sterk afgeraden. Mocht je toch met openbaar vervoer komen, zijn alle kosten voor eigen rekening.
d. Iedereen met een setje in de bus (ook als je met openbaar vervoer komt) betaalt mee aan de kosten van de bus-kilometers.
e. Kosten voor de bus-kilometers gaan via de vereniging.
5. Er wordt niet omgekleed in de bus. Dit doe je buiten.
6. Iedereen met een setje in de bus, of die meegaat op dezelfde surftrip, schrijft zich in op bus-online. Ook degenen die met eigen vervoer komen.
7. Verschillende surftrips die met verschillende bussen rijden, zorgen ervoor dat ze verschillende vertrektijden hanteren om drukte op de Homespot te voorkomen.
8. Let bij het in- en uitladen van de bus op de regels die gelden voor de Homespot.
9. De trailer kan gewoon gebruikt worden, deze wordt vooraf en na afloop schoongemaakt op de plekken waar je hem hebt aangeraakt. In elk geval de voorkant bij het koppelstuk en bij de klep.

Homespot
De Homespot kan gedeeltelijk open onder een aantal voorwaarden. Hiervoor gelden onderstaande regels, aanvullend op het Homespotreglement:

1. De Homespot wordt enkel gebruikt voor shapen en voor het ophalen of terugbrengen van je surfsetje.
2. Er mogen ten alle tijden maximaal 2 personen tegelijk in de Homespot zijn. Is het te druk? Wacht dan buiten!
3. Passeer elkaar niet in de gangpaden.
4. Gebruik van het toilet is niet toegestaan, dit doe je thuis.
5. Golfsurfplanken mogen gebruikt worden. Deze moeten voor en na gebruik goed schoongemaakt worden.
6. De STUDslet mag gebruikt worden. Deze moet voor en na gebruik goed schoongemaakt worden.
7. Het is absoluut niet toegestaan om op de Homespot te chillen of te vergaderen.

Lesgeefcentrum Valkenburgse Meer
Het lesgeefcentrum en de materiaalloods aan het Valkenburgse Meer (VB) kan gedeeltelijk open onder een aantal voorwaarden. Hiervoor gelden onderstaande regels, aanvullend op het materiaal- en loodsreglement:

1. Er geldt ten alle tijden een maximum van 10 mensen aanwezig bij het lesgeefcentrum.
2. Er mag niet meer dan 1 persoon tegelijk in een container aanwezig zijn. Uitzondering is het pakken van een beginnersboard. Dit mag met zijn tweeën, let daarbij op dat je voldoende afstand houdt en het board goed schoonmaakt.
3. Gebruik van de kleedkamer is verboden. Omkleden doe je buiten. Wel mag je je spullen in de kleedkamer opbergen.
4. Gebruik van de chillruimte is verboden. Kom daar dan ook niet!
5. Wetsuits, schoentjes en alle andere neopreen beschikbaar gesteld op VB mogen niet gebruikt worden. Je neemt hiervoor je eigen spullen mee.
6. Boards, gieken en baseplates worden voor en na gebruik goed schoongemaakt. Andere gebruikte materialen worden zo goed mogelijk schoongemaakt op de plekken waar je deze hebt aangeraakt.
7. Het lesgeefcentrum wordt enkel gebruikt voor surfactiviteiten. Het is dan ook ten strengste verboden om te chillen of te lifestylen op VB.
8. Er worden geen lesjes gegeven door de lesgeefcommissie. Uiteraard mag je zelf les of tips geven aan elkaar. Hou daarbij voldoende afstand en deel je materiaal niet, of maak het tussendoor grondig schoon.

.