Informatie

Wat kan je doen bij Plankenkoorts?

Surfen! Plankenkoorts (PK) is een windsurfvereniging uit Delft en Leiden. Het doel van PK is om leden zo goedkoop mogelijk te laten wind- en golfsurfen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we drie bussen, een stalling en een windsurfcentrum. Daarnaast staan er in Delft acht golfsurfboards voor beginners. Verder worden er surfevenementen en feesten georganiseerd en kan er elke donderdagavond een biertje gedronken worden bij de Kurk.

 

Bussen en stalling

Zodra het waait of er golven zijn moet er zo snel mogelijk gesurft kunnen worden. Daarom heeft PK drie grote bussen en een windsurfstalling naast elkaar, midden in de TU-wijk in Delft. Via de website wordt afgesproken om te gaan surfen, iedereen komt naar de stalling en er kan meteen worden vertrokken. Als lid kun je voor €20,- per jaar je surfset stallen en goedkoop met de bus rijden.

 

Trippen

De bussen zijn tegelijkertijd ideale tripmobielen om mee op vakantie te gaan. Achterin kun je slapen waardoor je goedkoop en vaak op surftrip kan. In een jaar wordt er in totaal zo’n 100.000 kilometer gereden, onder andere naar Frankrijk, Denemarken en Marokko. Waar je maar naartoe wilt dus!

Windsurfcentrum

Voor beginners en iets gevorderden is er het windsurfcentrum aan het Valkenburgsemeer in Leiden. Hier kun je als lid gratis les krijgen en van windsurfmateriaal gebruik maken. Alles is aanwezig om te surfen en het materiaal is modern en nieuw, als je wilt leren windsurfen is hier alles wat je nodig hebt! Op deze manier kun je als beginner eerst kijken of je windsurfen leuk vindt voordat je spullen gaat kopen (wat trouwens ook erg goedkoop kan via Plankenkoorts!).

Evenementen/activiteiten

Door het jaar heen worden er activiteiten en evenementen georganiseerd. Bijvoorbeeld de ‘battle of the generations’ waarbij de oude en nieuwe garde van Plankenkoorts het tegen elkaar opnemen in een surfwedstrijd. Daarnaast kun je elke donderdag een biertje drinken in de Kurk in Delft en worden er een paar dikke feesten gegeven per jaar.

Lid worden?

Lid worden kan voor 95 euro per jaar. Hiervoor kun je goedkoop in de bussen rijden, gratis beginnersmateriaal gebruiken en gratis les nemen op het windsurfcentrum. Klik hier als je je wilt inschrijven. Voor vragen kun je mailen naar de secretaris. Tot ziens bij PK of op het water!