Hoe voorspel je de wind?

Als jij het weer wil voorspellen, dan heb je behoorlijk wat meetapparatuur en meetgegevens nodig. Maar als jij wil weten of het gaat waaien, dan hoef je helemaal niet zelf de wind te voorspellen. Aan de linkerzijde van de website onder het kopje “Wind & Waves” kun je namelijk de voorspellingen vinden voor Hoek van Holland, Ijmuiden en het Valkenburgsemeer.

Op het kaartje (1) kan je de huidige windcondities zien in Nederland. Bij het klikken op “WIND” (2) krijg je de voorspellingen van de desbetreffende spot te zien via Windguru. Dit kan je gebruiken als je wil weten hoe hard het gaat waaien en waar de wind vandaan komt op de lange termijn.  Als je op “WAVES” (3) klikt, dan wordt je doorgestuurd naar de site van Magic Seaweed. Bij temp kan je de huidige temperatuur op de spots zien.

Gastenboek +

Laura PK 43

Hoi,

Het wordt bijna winter en dat betekent kans op ijssurfen. Lijkt dat je wat, mijn ijssurfer gaat weg, dus stuur ff berichtje als je 'm wilt hebben.

Groetjes,

Laura

30/11/2021 - 14:53
BetaPK SG

Busindeling 30/11:

Piraat 9:00 vertrek 

Golf 13:00 vertrek

30/11/2021 - 00:47
MarijkePK 0165

Dit jaar zal er een watersportweek georganiseerd worden in Leiden! Dit wordt georganiseerd door een commissie bestaande uit 1 commissielid per watersportvereniging. Het kan een feestweek worden, een sportweek of een mix: dat is helemaal aan de commissie en aan waar zij zin in hebben. Het gaat waarschijnlijk om het organiseren van ongeveer 3 dagen, maar ook dat is nog flexibel! Vanuit Plankenkoorts zoeken we dus nog iemand voor in deze commissie, dus zie je dat wel zitten? Laat dat dan weten aan alpha@plankenkoorts.com

29/11/2021 - 15:39