Hoe de FAQ werkt de site?

Hoe de FAQ werkt de site?

Wooaaaa, awesome!! Nieuwe PK site! Eindelijk!  Maareee... Hoe werkt deze nieuwe site eigenlijk en waar kan je bepaalde dingen vinden? Nadat je deze pagina hebt gelezen, hopen we dat de grootste vraagtekens zijn verdwenen!

Het ontwerp

De Plankenkoorts website zou de Plankenkoorts website niet kunnen zijn, als wind niet centraal zou staan. Daarom zie je bovenaan de pagina een gekleurde balk. Deze balk geeft de meest actuele waarnemingen van Hoek van Holland aan: links de windsnelheid, rechts de windstoten. De kleuren hiervan komen overeen met de kleuren die Windguru geeft voor bepaalde windsnelheden! Verder is er geprobeerd de site zo clean en strak mogelijk te houden, al zal hier en daar nog wel wat aan de opmaak geschaafd moeten worden, maar dit was voor ons ondergeschikt aan het technisch afmaken van de site.

Wind & Waves

Alleen deze kleurtjes geven natuurlijk niet voldoende info. Zoals je ongetwijfeld gezien hebt, staat er op elke pagina waar je komt, een Wind and Waves block aan de linkerkant. In dit block worden van Hoek van Holland, IJmuiden en VB de meest actuele meetgegevens getoond. Daarnaast biedt dit block meer mogelijkheden: Wanneer je op het plaatje van de spot klikt (het plaatje met de windroos er in) krijg je de HMC actueel, van danwel Hoek, danwel Wijk aan Zee. Wanneer je op 'Wind' klikt, wordt je doorgelinkt naar de Windguru pagina van die spot en wanneer je op Waves klikt kom je op de bijbehorende pagina van Magic Seaweed. Wanneer je op de titel van het 'block' klikt, kom je op de tijdelijke Wind & Waves pagina. Deze pagina zal nog worden uitgebreid / aangepast!

Nieuws en Activiteiten

Op de voorpagina staan 2 belangrijke onderdelen: De aankomende activiteiten en de laatste nieuwtjes. De activiteiten-slider, biedt het bestuur de mogelijkheid om elk type activiteiten een eigen kleur in de sliderbalk te geven. Dit houdt in dat de achtergrond van het verticale balkje, met daarin de naam van de activiteit, waar elk type een eigen kleur kan hebben. AC-feestjes kunnen bijvoorbeeld geel zijn, PWAC activiteiten blauw, etc. Dit zal er waarschijnlijk even in moeten slijten, in de toekomst resulteert het wellicht in het feit dat je direct bij aankomst op de PK site kunt zien dat er een dikke windsurfactiviteit aan zit te komen!  In het tekststukje over een activiteit in de slider, staat slechts een 'teaser'. Klik op de activiteit om op de pagina van de activiteit te komen en de volledige beschijving te lezen! Hier zal in de toekomst wellicht een optie komen om te reageren, in te schrijven voor dingen etc. 
In het nieuwsblock staat altijd het nieuwste nieuwsbericht duidelijk aanwezig en de 3 laatsten staan in een rijtje er onder. In vergelijking met de oude PK site staat het nieuws dus iets duidelijker in beeld, wat soms best belangrijk is!  Zowel een lijst met activiteiten (agenda) als een lijst met nieuwsberichten is ook nog terug te vinden in het menu, onder 'Actueel'.

PK Online

Misschien wel het belangrijkste van de hele website: PK Online! Inschrijven voor bijvoorbeeld de bussen, zodat er gesurft kan worden! Daarom is deze functie natuurlijk weer duidelijk aanwezig! Het inschrijven voor PK Online onderdelen werkt nog als vanouds, het uitschrijven is licht veranderd. Wanneer je jezelf wilt uitschrijven klik je op 'Uitschrijven' en op de pagina die volgt vink je 'uitgeschreven' even aan. Als je dat doet is het uitschrijven gelukt. 

Guestbook

Het Guestbook werkt zoals het Guestbook moet werken. Verandering hierin is dat je niet langer een anti-spam hoeft in te vullen wanneer je bent ingelogd!

Mijn PK

Onder dit kopje van het menu vind je 5 links. mijn gegevens, privacy, notificaties, inschrijvingen en Bussaldo. Je kan onder deze kopjes al jouw instellingen zien en aanpassen, en kijken wat jij allemaal bij plankenkoorts gedaan hebt.

Surfing

Bij het kopje surfing vind je alles wat belangrijk is om bij de vereniging te kunnen surfen. Bij lessen kan je jezelf inschrijven voor de surflesjes op het Valkenburgsemeer, en surf4sale is de plek om tweedehands surfspullen te kopen (of verkopen) van (aan) andere leden. Verder kan je hier nog de verschillende scoreborden vinden van uitdagingen: de speedsurf, loopmaand, en de distroyjoy.

Vereniging

Onder vereniging vind je de onderdelen die voor de vereniging van belang zijn. Je vindt hier de FAQ, het smoelenboek, de commissies, het bestuur etc. De commissiepagina's en de bestuurspagina moeten nog gemaakt worden, maar ook dit zal spoedig gebeuren! Commissies kunnen hier straks wellicht eigen, interactieve pagina's krijgen die commissies op eigen wijze vrij kunnen gebruiken. Hier kan bijvoorbeel flyermateriaal materiaal voor de D&PC etc. worden bewaard.

Media

Onder Media vind je vooralsnog de 3 alom bekende onderdelen Surfari's, Activiteiten en Dagtrips terug. Hier vind je dus de fotoalbums die op de PK site staan! In de nabije toekomst zal hier ook een videopagina komen.  Een aantal leden heeft de rechten gekregen om foto's te bewerken. Het doel hiervan is om zo snel mogelijk zo veel mogelijk foto's weer te taggen. Dit kun je doen door op het tabblad 'Edit' te klikken en bij 'Personen op de foto' personen toe te voegen aan de foto! Heb je geen tabblad 'Edit' staan en wil je wel graag meehelpen, laat dit dan even weten aan een webprutser.

Tot slot

Tot slot rest ons nog het volgende te zeggen: Aan de website wordt nog dagelijks gewerkt. Niet altijd zichtbaar (90% van het werk ziet de gebruiker eigenlijk niet), maar soms zullen dingen worden toegevoegd of veranderd. Verder kan het voorkomen dat de site tijdelijk in Onderhoudsmodus komt. Op dat moment is de site niet bereikbaar. Dat kan bijvoorbeeld als er dingen aan de database moeten worden gedaan, en het dus vervelend al dan niet schadelijk kan zijn als er bijvoorbeeld net 1 busonline of net 1 gastenboekbericht wordt toegevoegd. Uiteraard zullen we dit tot het minimum beperken, maar mocht het optreden vragen wij hiervoor voor jullie begrip! Daarnaast hebben wij de site uitvoerig getest, maar mocht het toch voorkomen dat iets niet werkt, onduidelijk is of wat dan ook, laat ons dat dan vooral weten en mail naar webprutser@plankenkoorts.com!


Veel plezier met de nieuwe Plankenkoorts website!
De Webprutscommissie

Gastenboek +

Thijmen PK ⭐

Is iemand mijn zakmes tegengekomen in de Golf? Afgelopen zaterdag laten liggen na surfen maar kon m gisteren niet meer vinden.

16/07/2024 - 11:01
Alex PK 20

Dat is een vijverbak opgehaald van marktplaats voor een paar tientjes. Ik, Florian en Tijmen hebben er voornamelijk aan gewerkt volgens mij, maar t is zo’n 10 jaar geleden dus mogelijk ben ik iemand vergeten.

https://plankenkoorts.com/fotoalbum/nieuwjaarssurf-2014

16/07/2024 - 07:30
Joep

@oude lullen

Weet iemand waar die mooie plastic bak van de PKuzzie ooit vandaan is gehaald, of waar je zoiets kan kopen.
Ook een tip wie dat ding ooit heeft gebeund wordt gewaardeerd.

15/07/2024 - 16:58
Christie PK 42

Iemand heeft een giek van chinouk in m’n vakje gezet. Best leuk, een nieuwe giek, maar mocht iemand ‘m kwijt zijn kunnen ze ‘m ophalen.

12/07/2024 - 20:53